Man Utd vs Watford Highlights 10 Jan 2021

Manchester United vs Watford Highlights 10 Jan 2021, Perlawanan Piala FA Manchester United menentang Watford telah dijadualkan secara rasmi.

Manchester United vs Watford Highlights 10 Jan 2021

Manchester United vs Watford Highlights 10 Jan 2021
Manchester United vs Watford Highlights 10 Jan 2021


Manchester United vs Watford Highlights - Perlawanan Piala FA Manchester United menentang Watford telah dijadualkan secara rasmi, setelah keputusan seri ketiga berlangsung minggu lalu.


Telah disahkan hari ini bahawa pasukan Ole Gunnar Solskjaer akan menjadi tuan rumah Hornets di Old Trafford pada hari Sabtu 9 Januari 2021 pada 20:00 GMT, dengan perlawanan yang akan disiarkan secara langsung di BT Sport di UK.


Sekiranya perlawanan genap 90 minit, maka masa tambahan akan berlaku, diikuti dengan penentuan penalti jika diperlukan. Tidak ada ulangan dalam Piala FA musim ini, untuk meredakan sedikit tekanan pada kalendar bola sepak yang disebabkan oleh pandemi COVID-19.


United bertekad untuk memenangi Piala FA musim ini setelah mara ke separuh akhir pertandingan pada 2019/20, ketika sayangnya The Reds dikalahkan oleh Chelsea di Stadium Wembley.


Wajah Familiar James Garner Tapi Memakai Jersey Kuning

Manchester United vs Watford Highlights - Pemain tengah United, James Garner bergabung dengan Watford secara pinjaman pada awal musim dan dia telah membuat 15 penampilan sejauh ini, mendapat pujian dari penyokong Hornets ketika dia meneruskan perkembangannya.


Sekiranya anda tertanya-tanya, anak muda itu tidak boleh terlibat dengan kelab induknya kerana ada peraturan FA yang menetapkan: "Persatuan tidak akan memberi izin kepada pemain yang dipinjamkan atau pengalaman kerja untuk bermain menentang kelab peminjam."


Cabaran pusingan keempat dan kelima Piala FA berlangsung pada masa yang sama

Manchester United vs Watford Highlights - Manchester United dan Man City berharap mereka seri dalam pusingan keempat dan kelima Piala FA yang kedua-duanya akan berlangsung pada hari Isnin.


FA telah mengesahkan bahawa akan ada dua kali seri Piala FA pada hari Isnin.


Pertandingan pusingan ketiga hujung minggu ini menyaksikan kelab-kelab Liga Perdana memasuki kejohanan ketika Manchester United menyambut Watford ke Old Trafford sementara rakan juara Birmingham City akan bertandang ke Manchester City.


Cabutan pusingan keempat secara tradisinya berlangsung pada hari Isnin berikutan aksi hujung minggu, dengan kedua-dua kelab Manchester itu berharap dapat berada dalam kedudukan.


Ini masih akan berlaku, dengan keputusan seri pusingan keempat akan diadakan pada 7.10 malam sebelum Stockport County menentang West Ham pada perlawanan akhir pusingan, tetapi ia akan segera diikuti dengan seri untuk pusingan kelima.


Keputusan berganda menandakan perubahan dalam pendekatan tradisional dari FA tetapi telah dilakukan untuk membolehkan kelab memahami dengan lebih baik mengenai jadual perlawanan mereka pada musim yang singkat.


Ini mengikuti pendekatan serupa di Carabao Cup pada awal musim.


Pusingan keempat akan berlangsung pada hujung minggu 23 Januari, dengan pusingan pendek sebelum pusingan kelima pada hari Rabu, 10 Februari.


Ini adalah langkah terbaru dari pihak berkuasa untuk meminimumkan kesan kesesakan perlawanan semasa kempen dipendekkan.


Ulangan Piala FA telah dibatalkan untuk musim ini, yang bermaksud bahawa sebarang undian dalam pertandingan akan diselesaikan pada hari tersebut, pertama melalui masa tambahan dan kemudian melalui penentuan penalti jika perlu.


Masa tambahan tidak digunakan dalam Piala Liga musim ini, dengan separuh akhir pertandingan juga dimainkan dengan satu kaki dan bukannya dua.


Setiap pertandingan pusingan ketiga akan ditunjukkan secara langsung di UK hujung minggu ini, dengan sebahagian besar hubungan dipisahkan antara BBC dan BT Sport, di mana mereka akan ditayangkan di TV atau secara digital.


Lapan perlawanan juga akan ditunjukkan secara eksklusif di platform Pemain FA sendiri.