Pemain Manchester United Donny Van De Beek Menjaringkan Gol Penyamaan Untuk Belanda Dalam Perlawanan Menentang Sepanyol

Penyokong Manchester United telah menuntut agar Donny van de Beek memulakan lebih banyak permainan untuk kelab.
Pemain Manchester United Donny Van De Beek Menjaringkan Gol Penyamaan Untuk Belanda Dalam Perlawanan Menentang Sepanyol
Pemain Manchester United Donny Van De Beek Menjaringkan Gol Penyamaan Untuk Belanda Dalam Perlawanan Menentang Sepanyol


Pemain tengah Man United, Donny van de Beek menjaringkan gol penyamaan untuk Belanda dalam perlawanan persahabatan menentang Sepanyol.

Penyokong Manchester United telah menuntut agar Donny van de Beek memulakan lebih banyak permainan untuk kelab itu berikutan golnya untuk Belanda pada hari Rabu.

Van de Beek tiba di Old Trafford sebagai tanda pertama United musim panas dalam perpindahan £ 40.1 juta dari Ajax, tetapi dia mempunyai permulaan yang perlahan untuk hidup di England.

Walaupun menjaringkan gol dalam debutnya pada kekalahan pada hari pembukaan kepada Crystal Palace, pemain berusia 23 tahun itu mendapati masa bermainnya terhad dan masih belum memulakan perlawanan di Primier League.

Dari 10 penampilan Van de Beek sejauh ini, hanya empat yang datang dari awal dan mereka telah berada di Piala Carabao dan Liga Champions. Ini menyebabkan para penyokong tertanya-tanya mengapa dia berjuang untuk masuk ke liga, terutama selepas persembahannya untuk negaranya.

Setelah menjaringkan gol menentang Itali pada rehat antarabangsa terakhir, Van de Beek menjadikannya dua perlawanan berturut-turut dalam perlumbaan antarabangsa di mana dia telah menjaringkan gawang dalam perlawanan persahabatan menentang Sepanyol.

Setelah ketinggalan dalam aksi Sergio Canales pada babak pertama, Van de Beek membawa pasukannya ke tahap akhir dengan keputusan klinikal. Pemain tengah serba boleh berjaya melambung masuk ke dalam kotak yang tidak dapat dikesan dan ketika bola bernasib baik mendarat di tiang belakang dia tidak melakukan kesalahan, menggerakkannya melewati penjaga gawang dan ke sudut bawah.

Tidak menghairankan, gol itu sekali lagi menyebabkan penyokong menuntut agar Van de Beek mendapat lebih banyak masa bermain. bermula ketika bola sepak kelab kembali selepas perlawanan antarabangsa.

Ole Gunnar Solskjaer sebelumnya telah disoal mengenai kekurangan minit Van de Beek tetapi telah meyakinkan pemain Belanda itu bahawa waktu permainannya akan tiba.

"Jangan bimbang tentang itu," kata Solskjaer ketika ditanya apa yang harus dilakukan oleh Van de Beek untuk memulakan Sky Sports. berikutan keputusan seri tanpa gol baru-baru ini dengan Chelsea "Dia akan mendapatkan permainannya. Jangan bimbang tentang itu.

"Sangat mudah untuk mengatakan siapa yang harus bermain dan lebih sukar untuk mengatakan siapa yang tidak boleh bermain."

 via (MEN)