Victor Lindelof Membuat Kemasukan Kecederaan Manchester United

Pemain pertahanan United itu menghadapi masalah belakang tetapi kini bertugas di peringkat antarabangsa dengan Sweden.
Victor Lindelof Membuat Kemasukan Kecederaan Manchester United
Victor Lindelof Membuat Kemasukan Kecederaan Manchester United


Pemain pertahanan United itu menghadapi masalah belakang tetapi kini bertugas di peringkat antarabangsa dengan Sweden.

Pemain pertahanan Manchester United, Victor Lindelof mengakui bahawa dia telah "berjuang" melalui perlawanan dalam beberapa minggu kebelakangan ini kerana kecederaan - tetapi menegaskan dia sesuai untuk bermain untuk negaranya semasa rehat antarabangsa ini.

Lindelof kini bertugas antarabangsa dengan Sweden ketika mereka bersiap sedia untuk perlawanan Liga Bangsa-Bangsa menentang Croatia dan Perancis.

Pemain tengah itu bermain 90 minit ketika United meraih kemenangan 3-1 yang sangat diperlukan di Everton di Liga Perdana pada hari Sabtu.

Lindelof tidak tampil dalam kekalahan mengejutkan Liga Champions kepada Istanbul Basaksehir beberapa hari sebelumnya.

Dia pergi ke Turki dan dinamakan sebagai pemain gantian tetapi Ole Gunnar Solskjaer mendedahkan selepas itu bahawa Lindelof telah mengalami masalah belakang.

"Victor mendapat pukulan buruk sehingga dia tidak dapat bermain dan Axel (Tuanzebe) masuk."

Solskjaer mengejar jadual perlawanan United yang sibuk setelah perlawanan Everton dan mungkin ingin melihat pemainnya berehat sebelum bola sepak domestik kembali.

Namun, Lindelof mengatakan bahawa dia bersedia bermain untuk Sweden, yang akan menghadapi Croatia di kandang pada malam Sabtu dan Perancis pergi pada hari Selasa.

"Bahagian belakang terasa baik," katanya kepada Fotbollskanalen.

"Saya mengalami masalah selama beberapa minggu.

"Saya telah berjuang melalui pertandingan yang pernah ada.

"Bagus saya mendapat cuti beberapa hari sekarang, di mana hanya ada rawatan, dan saya benar-benar berusaha untuk berehat."

Dalam kemarahan selepas perlawanan pada hujung minggu, Solskjaer mendakwa United "disiapkan untuk gagal" oleh pihak berkuasa bola sepak, sambil meratapi kecederaan pada pemain pertahanan lain, Luke Shaw.

"Kami membuat Luke Shaw cedera hari ini (Sabtu) kerana kami pernah ke Turki, kami telah bermain banyak permainan musim ini, kami telah ke Turki pada hari Rabu malam, kembali pada hari Khamis pagi dan kami bermain Sabtu dalam permulaan makan tengah hari, ini adalah kekacauan mutlak, "katanya kepada BT Sport.

"Saya tidak dapat memuji anak-anak lelaki untuk watak yang mereka tunjukkan. Anak lelaki itu layak mendapat lebih baik daripada dibuang ke sini untuk gagal.

"Pihak berkuasa membuat kita gagal. Bagaimana mereka dapat mengatur kita setelah pertandingan Liga Juara-Juara pada hari Rabu malam di Turki dan mengatur kita pada hari Sabtu 12:30?

"Anda mempunyai Liverpool dan (Manchester) City, permainan yang adil mereka bermain antara satu sama lain, tetapi mereka bermain pada hari Selasa dan sekarang mereka bermain pada hari Ahad. Siapa yang bertanggungjawab? Kami sudah cukup dari itu. Saya sudah cukup.

"Anda harus memahami bagaimana pemain ini, pada masa ini, bagaimana menguras mental dan fizikal ini. Dan anda mengaturnya seperti ini?

"Kami kehilangan Luke Shaw karena itu. Siapkan kami pada hari Ahad lalu, tidak ada argumen sama sekali. Ini hanya lelucon."


United akan kembali ke aksi Liga Perdana Inggeris menentang West Bromwich Albion di Old Trafford pada hari Sabtu, 21 November. via (MEN)