Lawan WBA Akan Jadi Momentum Penting Manchester United

Manchester United Malaysia News - Manchester United Lawan WBA Akan Jadi ideal untuk membangun momentum di Old Trafford.

 

Lawan WBA Akan Jadi Momentum Penting Manchester United
Lawan WBA Akan Jadi Momentum Penting Manchester United

Man Utd telah berjuang di Old Trafford baru-baru ini tetapi minggu depan memberi mereka peluang yang ideal untuk mengakhiri musim ini.

Kali terakhir Manchester United memenangi perlawanan Liga Perdana di Old Trafford mereka meletakkan lima gol melepasi Bournemouth dalam masa 30 minit yang menyimpulkan penampilan mereka pada musim panas.

United menggegarkan kedudukan ketika musim 2019/20 disambung semula dan kemenangan 5-2 ke atas Bournemouth pada 4 Julai adalah contoh baik dari bentuk serangan yang menghancurkan yang menyaksikan mereka memenangi empat perlawanan berturut-turut dengan margin tiga gol, pertama kali pasukan telah melakukannya dalam sejarah Liga Perdana Inggeris.

Ketika Mason Greenwood (dua kali), Marcus Rashford, Anthony Martial dan Bruno Fernandes menyerang Cherries United kelihatan berada di landasan yang betul di bawah Solskjaer, dengan kuartet menyerang di tengah-tengah kebangkitan.

Tetapi sejak kemenangan itu pada Hari Kemerdekaan Amerika, Old Trafford menjadi lebih mudah untuk ditaklukkan. Southampton dan West Ham mengaku seri di minggu-minggu terakhir musim lalu dan musim ini Palace Palace, Tottenham dan Arsenal telah menang di Old Trafford, dengan Chelsea juga mengambil bahagian dari rampasan.

United telah meraih dua kemenangan dalam persaingan Eropah di kandang sendiri pada masa itu, bukan perlawanan menentang LASK Linz dan pembongkaran 5-0 yang mengagumkan terhadap RB Leipzig, tetapi itu hanya sedikit yang dapat dilakukan dalam pertandingan di dalam negeri.

Old Trafford secara beransur-ansur kehilangan auranya selama tujuh musim terakhir, walaupun dengan kehadiran 76,000 peminat, tetapi sekarang kosong ia meratakan padang permainan lebih jauh dan United membayar harganya dengan serangkaian hasil rumah yang buruk yang telah menyumbang untuk meninggalkan mereka turun pada tangga ke-14 dalam jadual Liga Perdana Inggeris.

United mempunyai dua daripada lapan perlawanan Liga Perdana mereka di Old Trafford yang kosong, tetapi mereka adalah dua yang pertama, persembahan yang baik ketika menentang Sheffield United dan kemenangan selesa menentang pasukan Bournemouth yang ditakdirkan.

Sekiranya Ole Gunnar Solskjaer ingin sekali lagi menaikkan tangga setelah permulaan musim yang mengecewakan maka rekod tuan rumah perlu bertambah baik.

Solskjaer telah mencuba taktik yang berbeza untuk memperoleh perubahan, termasuk kembali ke perlawanan sebelum perlawanan di The Lowry menjelang seri tanpa gol dengan Chelsea. Sejak pemain lockdown COVID-19 telah berada di rumah malam sebelum perlawanan Old Trafford.

Perlawanan sengit yang diperoleh United mungkin merupakan petunjuk bahawa mereka menuju ke arah yang benar dan penukaran ke kaedah yang biasa dilakukan, tetapi mereka kembali menjadi kurang bersemangat dalam kekalahan kepada Arsenal.

Permintaan akan minimum pada hujung minggu ini apabila pasukan West Brom yang sudah kelihatan seperti kepastian degradasi mengunjungi Old Trafford. Baggies mempunyai tiga seri dan lima kekalahan dari lapan perlawanan Liga Perdana musim ini musim ini dan Slaven Bilic sudah merasakan kepanasan.

United mengurangkan tekanan pada diri mereka sendiri dengan kemenangan yang mengagumkan di Goodison Park sebelum rehat antarabangsa, tetapi mereka sekarang perlu mengubah bentuk yang menyaksikan mereka menang di Luton, Brighton (dua kali), Newcastle, Paris Saint-Germain dan Everton musim ini menjadi paparan yang lebih mengagumkan di rumah.

Minggu berikutnya harus memberi peluang yang ideal untuk membangun momentum di Old Trafford. West Brom harus menjadi antara pengunjung yang lebih patuh musim ini dan soalan benar-benar akan ditanyakan jika mereka tidak dikalahkan, sementara balas dendam akan berada di menu ketika Istanbul Basaksehir berkunjung pada hari Selasa. Kemenangan dalam permainan itu akan menjadikan United kembali terkawal untuk melayakkan diri ke peringkat kalah mati Liga Juara-Juara.

Rasanya United hanya satu hasil daripada dilengkapkan dalam perbincangan krisis sekali lagi dan itu mungkin berlaku sekiranya mereka tidak menuntut dua kemenangan daripada dua di Old Trafford minggu depan. Sekiranya mereka dapat memperoleh kemenangan berturut-turut, ia akan mengatasi masalah rumah. via (MEN)