Man United Terlepas Daripada Pada dayot Upamecano Kerana £ 200K

Manchester United diberi peluang untuk menandatangani Dayot Upamecano tetapi ketinggalan kerana enggan membayar tambahan £ 200,000.
Man United Terlepas Daripada Pada dayot Upamecano Kerana £ 200K
Man United Terlepas Daripada Pada dayot Upamecano Kerana £ 200K


Manchester United diberi peluang untuk menandatangani Dayot Upamecano tetapi ketinggalan kerana enggan membayar tambahan £ 200,000. Manchester United terkenal dengan pegangan ketat pada tali dompet. ‘Saga Jadon Sancho’ pada musim panas ini adalah tindakan gagal profil terbaru yang terpaksa dipertahankan oleh bos kelab setelah mereka menolak untuk memenuhi penilaian Borussia Dortmund bernilai £ 108 juta terhadap bintang berusia 20 tahun itu. Berita telah muncul bahawa kelab itu juga ketinggalan untuk menandatangani Dayot Upamecano yang masih muda setelah menolak untuk membayar. 

Kembali pada tahun 2015 Valenciennes bersedia menjual sasaran Manchester United, Dayot Upamecano yang berusia 16 tahun dengan harga hanya £ 700,000. Pencurian mutlak apabila anda menganggap orang Perancis berusia 21 tahun kini bernilai anggaran £ 55 juta. Pemain pertahanan dan ibunya dilaporkan menghadiri Old Trafford dan hampir mencapai kesepakatan namun ketua United hanya sanggup membayar £ 500,000.

Sumber melaporkan bahawa pemain antarabangsa Perancis itu kembali ke tanah airnya yang kesal kerana dia benar-benar ingin bergabung dengan kelab itu dan merasakan bahawa bayaran itu dibenarkan kerana persembahannya yang luar biasa dan panggilan ke pasukan bawah 16 & 17 Perancis. Dua minggu kemudian Red Bull Salzburg membayar harga permintaan sebelum dia berpindah ke Leipzig pada 2016.

Upamecano akan menentang Manchester United di peringkat kumpulan Liga Juara-Juara pada hari Rabu. via (TUS)