Manchester United terus tidak Mengendahkan Amaran Perpindahan Ralf Rangnick

Skuad skuad utama Manchester United yang bergelora mengancam untuk menimbulkan kekacauan dalam kelab bola sepak itu.

Manchester United terus tidak Mengendahkan Amaran Perpindahan Ralf Rangnick

Manchester United terus tidak Mengendahkan Amaran Perpindahan Ralf Rangnick
Manchester United terus tidak Mengendahkan Amaran Perpindahan Ralf Rangnick


Skuad skuad utama Manchester United yang bergelora mengancam untuk menimbulkan kekacauan dalam kelab bola sepak itu.

Ralf Rangnick adalah orang yang asing dengan Manchester United dan bola sepak Inggeris dan dia telah pun melihat kesilapan asas dalam cara kelab itu dikendalikan pada era pasca Sir Alex Ferguson.

Ia berlaku pada Ogos 2019 apabila Rangnick, yang menyaksikan pasukannya mendahului dua gol menentang Aston Villa pada hari Sabtu, memberikan lebih banyak tekanan ke atas bahunya dan kelab, membuat pengakuan di atas dan adalah adil untuk mengatakan bahawa ia masih bertahan. benar sehingga hari ini, lebih daripada dua setengah tahun.

Seperti yang anda akan temui dengan melawati halaman skuad pasukan utama di laman web kelab United, skuad Rangnick, tidak termasuk mereka yang dipinjamkan, kini mempunyai 31 pemain yang kuat. Prospek untuk dia dapat memastikan semua orang gembira adalah hampir mustahil - dan itu terbukti.

Sudah tentu adalah penting bagi setiap kelab untuk mempunyai kekuatan secara mendalam dan pilihan untuk berundur jika Pelan A tidak berjaya atau kecederaan dan penggantungan berlaku, tetapi tidak setiap kelab mampu berbangga dengan pilihan pelapis yang begitu penting seperti United. Sebagai contoh, tidak banyak kelab boleh mengatakan bahawa mereka mempunyai individu yang berbakat seperti Dean Henderson, Jesse Lingard, Juan Mata dan Anthony Martial menunggu di parit simpanan di belakang barisan.

Tetapi memandangkan United memutuskan untuk tidak menurunkan beberapa pemain terkenal mereka pada musim panas, dengan bekas pengurus Ole Gunnar Solskjaer, entah bagaimana, menjanjikan hampir semua orang bahawa mereka akan mendapat peluang untuk membuktikan nilai mereka, anda akan menjangkakan The Reds akan telah mengelak daripada jatuh ke dalam perangkap yang sama sekali lagi dalam tetingkap bulan ini.

Walau bagaimanapun, walaupun wajar untuk menyatakan bahawa pasaran Januari adalah pasaran yang sangat sukar bagi kebanyakan kelab untuk menavigasi jalan mereka, dengan harga pemain sering melambung tinggi dan kelab tidak mengetahui sehingga jam-jam terakhir jendela yang boleh didapati, United mengulangi kesilapan yang sama dan telah gagal menerima nasihat Rangnick yang berusia hampir tiga tahun.

Seperti yang dilaporkan oleh Manchester Evening News awal bulan ini, lapan ahli pasukan utama mahu meninggalkan kelab itu, kebanyakannya kerana masa permainan yang terhad musim ini, seperti Donny van de Beek, Henderson, Lingard dan Martial. Tidak ada gunanya kepada sesiapa pun jika United terus membawa pemain ini apabila mereka tidak akan memberi mereka masa permainan yang sepatutnya dan mereka tidak mahu berada di kelab.

Oleh itu, keengganan United untuk mencari rumah baharu secara aktif, walaupun logistik untuk menyelesaikan apa-apa jenis perpindahan adalah jauh dari mudah dan mudah, kerana semua pemain ini menimbulkan persoalan yang sah, terutamanya apabila kurang daripada dua minggu jendela perpindahan kekal dan tiada satu pun pemergian nama besar dari Old Trafford yang menjadi kenyataan.

Ia adalah sama pada jendela musim panas, apabila, sebagai contoh, Solskjaer berjanji kepada Lingard dia akan mendapat peluang untuk menyinar dan menyekat cadangan perpindahan Van de Beek ke Everton, dan ia berlaku lagi.

Trend penyimpanan pemain yang berterusan, seperti yang dibayangkan oleh Rangnick pada tahun 2019, tidak akan membantu sesiapa pun, tidak kira siapa kelab itu. Ia bukan sahaja terus meningkatkan bil gaji, yang berpotensi menghalang laluan darah segar untuk ditambah kepada skuad, tetapi ia juga menyebabkan pergolakan dan konfrontasi, seperti yang dibuktikan oleh saga yang sedang berlaku antara Rangnick dan Martial.

Diakui, United tidak boleh mengubah nasib mereka dalam sekelip mata dan menurunkan semua pemain sampingan mereka sekali gus, ia perlu melalui proses yang beransur-ansur. Bagaimanapun, ia hampir seolah-olah hierarki kelab bimbang untuk melepaskan brek tangan dan melepaskan pemain yang tidak lagi mempunyai masa depan di kelab.

Selain merujuk kepentingan menurunkan pemain yang betul dalam temu bualnya dengan The Times pada 2019, Rangnick juga menekankan mengapa penting untuk membawa pemain yang betul dan bukan yang salah.

Sekali lagi, Rangnick telah terbukti betul. Pemain United yang gagal pada masa lalu, seperti Alexis Sanchez dan Angel Di Maria, adalah dua contoh utama di mana kesilapan besar telah dilakukan.

United tidak mampu untuk terus melakukan kesilapan yang sama berulang kali, dan mengekalkan khidmat pemain yang tidak mempunyai masa depan di kelab hanya memanjangkan masalah itu diselesaikan.