Rangnick Mula Menghubungi Halland Boleh Mendahului Perlumbaan

Ralf Rangnic telah membuat hubungan dengan bapa kepada sasaran Manchester United jangka panjang, Erling Halland.

Rangnick Mula Menghubungi Halland Boleh Mendahului Perlumbaan

Rangnick Mula Menghubungi Halland Boleh Mendahului Perlumbaan
Rangnick Mula Menghubungi Halland Boleh Mendahului Perlumbaan


Menurut laporan Rangnick menghubungi Halland boleh mendahului perlumbaan, Ralf Rangnic telah membuat hubungan dengan bapa kepada sasaran Manchester United jangka panjang, Erling Halland.

Manchester United telah dikaitkan dengan perpindahan untuk Erling Haaland selama bertahun-tahun, sejak zaman beliau bersama Salzburg dalam Bundesliga Austria.

Ole Gunnar Solskjaer pada asalnya mahu bersatu semula dengan penyerang tengah itu pada Januari 2020 dan nampaknya perjanjian itu sudah pasti. Bagaimanapun, ia akhirnya runtuh kerana perselisihan faham dengan Ed Woodward dan Mino Raiola, ejen pemain itu.

Raiola mahu memasukkan klausa pelepasan dalam kontrak Haaland dengan The Reds yang akan berkurangan selepas dua tahun. Woodward menentang keras perkara ini kerana tiada pemain United pada masa ini mempunyai, atau mempunyai, ketetapan sedemikian dalam perjanjian mereka.

Akhirnya, Haaland tidak datang ke Old Trafford seperti yang dijangkakan dan sebaliknya, Borussia Dortmund mampu membeli pemain itu dengan hanya €20 juta. Gergasi Jerman itu lebih gembira untuk memasukkan klausa pelepasan memandangkan sejarah terkenal mereka sebagai kelab penjual.

Haaland berada di bawah kontrak di Signal Iduna Park sehingga 2024 dan boleh dibeli daripada perjanjian semasanya dengan harga €150 juta. Walau bagaimanapun, tiada siapa yang mengaktifkan ini lagi.

Sebabnya adalah kerana harganya berkurangan kepada hanya €75 juta pada jendela perpindahan musim panas akan datang yang merupakan harga yang menarik untuk pemain yang telah menjaringkan 76 gol dalam 74 penampilan untuk kelabnya sekarang.

Beberapa pasukan teratas Eropah mengelilingi bintang kelahiran Leeds seperti burung nasar untuk dimangsa. Goliat bola sepak ini akan bertarung untuk mendapatkan tandatangannya apabila jendela musim panas dibuka dan Manchester United sudah pasti akan menjadi sebahagian daripada pertempuran anjing ini.

The Red Devils sebenarnya mungkin mempunyai kelebihan berbanding pesaing mereka kerana Ralf Rangnick mempunyai hubungan dengan Haaland dan keluarganya. Pemain Jerman itu sebenarnya membeli pemain antarabangsa Norway itu di Salzburg semasa bekerja sebagai Ketua Sukan kelab itu.

Rangnick baru-baru ini bercakap dengan bapa Haaland, Alf-Inge, mengenai kemungkinan anaknya berpindah ke Old Trafford pada musim panas, Menurut laporan baru dari Manchester Evening News.

Ramai yang percaya bahawa peluang United untuk mendapatkan Haaland adalah tinggi di bawah kendalian Ole Gunnar Solskjaer memandangkan hubungannya sebagai bekas pengurus pemain itu di Molde, tetapi mereka nampaknya lebih tinggi sekarang dengan Rangnick bertanggungjawab.

Pemain berusia 63 tahun itu akan berpindah ke jawatan perunding dengan lembaga pada musim panas di mana dia mungkin mempunyai peluang yang lebih baik untuk menolak perpindahan pemain itu.