MUFC Mempunyai Senarai Pendek Empat Pemain Midfield

Pengurus Man United, Ralf Rangnick sedang mengawasi empat pemain tengah di seluruh Eropah.

Man United Mempunyai Senarai Pendek Empat Pemain Midfield

Man United Mempunyai Senarai Pendek Empat Pemain Midfield
Man United Mempunyai Senarai Pendek Empat Pemain Midfield


Pengurus Man United, Ralf Rangnick sedang mengawasi empat pemain tengah di seluruh Eropah.


Man United mempunyai jendela perpindahan yang baik pada musim panas, menandatangani Cristiano Ronaldo, Tom Heaton, Jadon Sancho dan Raphael Varane. Ramai peminat percaya bahawa pasukan itu akan mencabar kejuaraan Liga Perdana musim ini.


Walau bagaimanapun, perkara-perkara pasti tidak berjaya dengan cara ini. Malah, MUFC berada jauh di bawah taraf daripada apa yang diharapkan daripada mereka.


Prestasi buruk membawa kepada pemergian Ole Gunnar Solskjaer. MUFC berada di tempat kesepuluh pada masa itu tetapi sejak Michael Carrick memegang kendalian yang singkat, dan dua perlawanan liga pertama era Ralf Rangnick, kelab itu telah meningkat ke tangga kelima.


MUFC kini hanya satu mata daripada empat teratas dengan beberapa perlawanan menarik masih akan datang dan mungkin akan berada di dalamnya menjelang akhir minggu ini. Namun, masih banyak kerja yang perlu dilakukan.


Scott McTominay dan Fred telah bermain dengan cukup baik di bawah Rangnick setakat ini tetapi mereka sudah pasti tidak cukup bagus untuk memenangi kejuaraan liga untuk MUFC atau bahkan trofi Liga Juara-Juara UEFA.


The Red Devils perlu memasuki pasaran perpindahan pada bulan Januari jika mereka mempunyai peluang untuk menjulang beberapa trofi serius musim ini.


Ralf Rangnick telah merangka senarai empat pemain tengah pertahanan yang dia percaya sesuai untuk Man United.


Menurut The Athletic, nama terbaru ialah nama Boubacar Kamara dari Marseille. The Reds dikaitkan dengan pemain Perancis itu pada musim panas tetapi tiada apa yang membuahkan hasil.


Kamara sangat mengagumkan untuk gergasi Perancis di bawah kendalian Jorge Sampaoli dan kini Rangnick berminat dengan pemain tengah itu.


Tiga pemain lain yang dinantikan oleh warga Jerman itu ialah Kalvin Phillips, Amadou Haidara dan Jude Bellignham.


Rangnick mengenali Haidara sejak di RB Leipzig manakala dua lagi telah menjadi pemain antarabangsa bersama pasukan England.