Man Utd Transfers - Daniel James yang Bernilai Hingga £ 50, Transfers Boost untuk Sancho?

Man Utd seharusnya akan mempertimbangkan langkah pengganti Daniel James yang bernilai hingga 50 juta pound.

Man Utd Mengganti £ 50 Juta Penggantian Daniel James

Man Utd Transfers Daniel James yang Bernilai Hingga 50 Transfers Boost untuk Sancho
Daniel James yang Bernilai Hingga £ 50, Transfers Boost untuk Sancho?


Man Utd seharusnya akan mempertimbangkan langkah pengganti Daniel James yang bernilai hingga 50 juta pound, dikhabarkan oleh The Athletic.


Man Utd seharusnya akan mempertimbangkan langkah pengganti Daniel James yang bernilai hingga 50 juta pound, menurut sumber berita yang dipercayai The Athletic.


Pemain pertama Ole Gunnar Solskjaer yang bertanggungjawab ke atas Man Utd adalah Dan James dari Swansea pada musim panas 2019 dengan jumlah keseluruhan £ 15 juta. Ketika Welshman pertama kali bergabung dengan kelab itu, dia berlari ke tanah sambil mencetak tiga gol dalam empat perlawanan pembukaannya.


Namun, setelah penampilannya yang sangat baik, pemain sayap itu mengalami penurunan besar dari segi penampilannya dalam kemeja Man Utd dan sejak September 2019, James hanya berjaya masuk ke lembaran skor dalam tiga kesempatan yang berasingan, dengan hanya satu dari gol ini dalam Liga Perdana.


Pada musim ini, Welshman telah berjuang untuk masa permainan, walaupun baru-baru ini Ole Gunnar Solskjaer nampaknya lebih rela memberikan pemain berusia 23 tahun itu beberapa minit, tetapi minitnya terbatas.


Pemain berusia 23 tahun itu keluar dari bangku simpanan pada minit ke-87 kemenangan pasukannya  atas Aston Villa. Beberapa penyokong masih menemui kesalahan dalam penampilannya.


Pemain sayap Manchester United itu mungkin menjadi nama yang sering kita dengar selama beberapa minggu mendatang, dengan masa depannya di Old Trafford masih menjadi tajuk spekulasi.


Persembahan bersinar menentang Leeds United, yang tetap menjadi penyokong hebat kemampuan Welshman, membungkam pengkritik, dengan legenda United, Gary Neville dan Roy Keane, kedua-duanya terkesan dengan penampilannya.


Malangnya bagi pemain itu, tidak kira apa yang dilakukannya, jelas ada sekumpulan peminat Red Devils yang tidak akan pernah yakin dengan kebolehannya.


Laporan terkini mendakwa bahawa pemain sayap itu dikehendaki oleh beberapa kelab Liga Perdana yang dipinjamkan, termasuk Leeds United. Leed dikhabarkan menginginkan James pada Januari sebelum dia masuk ke Man Utd, dan juga West Bromwich Albion. Tetapi masalah dengan meminjamkan James keluar adalah bahawa pasukan Solskjaer akan dibiarkan pendek untuk pilihan yang luas.


Namun, menurut laporan dari Athletic, Man Utd seharusnya bersedia untuk 'menguji perairan' mengenai perpindahan pemain sayap Watford, Ismaila Sarr di jendela perpindahan Januari yang dibuka semalam.


Laporan itu menyatakan bahawa Hornets berminat untuk menahan lelaki mereka tetapi bersedia mendengar tawaran dengan harga £ 50 juta. Man Utd cuba menandatangani pemain sayap itu di jendela perpindahan musim panas, tetapi langkah tersebut akhirnya gagal kerana kaedah pembayaran yang ingin digunakan oleh Woodward, termasuk pilihan pinjaman.