Amad Diallo Kunci Strategy Baru Man Utd

Man United dapat memaksimumkan faktor kuantiti yang tidak diketahui dengan Diallo. Arsenal telah melakukan itu dengan Bukayo Saka dan Smith Rowe.

Amad Diallo Kunci Strategy Baru Man Utd

Amad Diallo Kunci Strategy Baru Man Utd
Amad Diallo Kunci Strategy Baru Man Utd


Strategi pengganti Manchester Man United menentang Sheffield bermula dengan identiti pemain simpanan pertama yang diberitahu untuk memanaskan badan. James berlari dua atau tiga kali tetapi tidak pernah kelihatan sebagai pendatang walaupun di tengah mati pucuk Man United dan perjuangan khusus Martial. Satu-satunya pemain yang diperkenalkan adalah Luke Shaw, bek kiri.


Pemain gantian Man United telah memulakan 'musim panas' dalam beberapa minggu terakhir. Semua lapan pemain luar tidak mengalami hujan lebat di Fulham minggu lalu tetapi pada hari Rabu malam James adalah satu-satunya yang mempunyai masa pecutnya oleh seorang anggota staf pelatih.


James, 23, telah memulakan tujuh kali untuk Man United musim ini dan meraih 10 penampilan. Penampilannya yang ke-10 musim lalu datang pada 6 Oktober dan Ryan Giggs, jurulatih James di Wales, mengesahkan minggu ini pemain sayap itu 'kecewa'.


Nyanyian Divisi Joy Giggs menjadi sumber untuk teras James menyesuaikan tiga permainan ke kariernya di Man United. Dia menjaringkan tiga gol dalam penampilan gours pertamanya, dengan cepat menentang harapan sederhana


Sejak 12 bulan kebelakangan ini, James lebih menyerupai pemula yang menendang tumitnya di Shrewsbury.  Pada 18 bulan sebelum perpindahannya yang mengejutkan sebanyak 18 juta pound dari Swansea.


James bermain sebanyak 46 kali untuk Man United musim lalu dan melakukannya dengan baik. Leeds bertanya mengenai kesepakatan pinjaman pada musim panas. Perubahan pemandangan sementara akan disarankan untuk kempen 2021-2022, kecuali ada perubahan besar.


Itu jelas pada debut James di Perth 18 bulan yang lalu Man United telah merekrut pemain sayap berkaki kanan lain yang tidak menikmati peranan sayap kanan. Solskjaer memulakan James di sebelah kanan pada musim ini dengan kekalahan kepada Crystal Palace dan dia terpikat pada separuh masa.


James adalah turun sebagai starter menentang Leeds bulan lalu dan berjaya dalam gol pertamanya di Liga Perdana dalam hampir 16 bulan. Hanya taktikal Leeds yang tidak boleh mengukur bentuk pemain dan James mundur di Leicester pada Hari Tinju.


Perluasan bangku simpanan dari tujuh hingga sembilan pemain gantian telah memberi James peranan sebagai pemain perlawanan dalam lapan daripada sembilan. Perlawanan terakhir liga tetapi dia tidak digunakan dalam lima daripadanya.


Man United lambat laun mengubah personel mereka melawan Sheffield, tetapi bukan formasi mereka. Donny van de Beek menggantikan Axel Tuanzebe, jadi Nemanja Matic beralih ke bek tengah. Rakan kreatif untuk Paul Pogba diperlukan lebih awal daripada minit ke-83.


Martial dan Marcus Rashford diperuntukkan sebagai pemain sayap bertahun-tahun yang lalu oleh Jose Mourinho dan mendapati diri mereka berada di kawasan bertentangan. Martial dengan keliru dikenali sebagai penyerang tengah dan hidungnya dikeluarkan oleh Edinson Cavani, sementara Rashford tidak suka bermain di sebelah kanan.


Acara itu sudah matang untuk Amad Diallo, jika hanya kerana unsur kejutan. Diallo adalah pemain sayap kanan sebelah kiri dan, dalam satu-satunya penampilannya di Serie A musim ini, memeriahkan serangan Atalanta dengan mereka mengekori Verona.


Dalam masa 18 minit, Diallo mencuba satu pukulan dan sistem WyScout mencatatkan 20 aksi, 14 daripadanya dianggap luar biasa. Diallo bermain sembilan hantaran tepat, dengan hanya satu yang tidak tepat, melakukan menggelecek, membuat 2 larian progresif, memenangi 5 dari lapan duelnya, ditempah dengan keras untuk menghadapi cabaran akhir dan diasak dua kali. Pemain tengah Verona, Miguel Veloso diperingatkan untuk mengalahkan Diallo.


Tidak ada gunanya memperuntukkan James tiket pesawat ke London hujung minggu ini ketika dia kurang digunakan. United dapat memaksimumkan faktor kuantiti yang tidak diketahui dengan Diallo. Arsenal telah melakukan itu dengan Bukayo Saka dan Emile Smith Rowe, cahaya di tengah kegelapan, dalam beberapa musim kebelakangan ini.


Diallo menawarkan strategi penggantian pemain yang sesuai saat Man Utd telah bersua tembok.