Woodward Mensasar Pemain Pemuda, Ole Dilema

Man Utd bersedia untuk membuka perbincangan dengan pemain muda, Facundo Medina, berusia 21 tahun dari Lens dan mensasar Yusur Demir dari Rapid Vienna.

Woodward Mensasar Pemain Pemuda Sepanjang Januari

Woodward Mensasar Pemain Pemuda Ole Dilema
Ed Woodward Mensasar Pemain Pemuda Sepanjang Januari, Ole Dilema


Naib ketua eksekutif Manchester United, Ed Woodward sepatutnya membuka rundingan dengan salah satu sasaran utama Man Utd untuk musim ini.


Naib ketua eksekutif Manchester United Woodward sepatutnya mempercepat untuk membuka perbincangan dengan Facundo Medina.  Dalam usaha untuk menandatanganinya di jendela perpindahan Januari ini, menurut laporan dari jurnalist Adrian Carmona.


Facundo Medina, telah menjadi salah satu pemain mereka yang paling konsisten musim ini, dia bermain untuk RC Lens di Ligue 1. Begitu konsisten sehingga dia mendapat debut antarabangsa untuk Argentina. Saat beberapa bulan lalu oleh pengurus pasukan kebangsaan Argentina, Lionel Scaloni.


Pemain pertahanan Argentina itu berkaki kiri dan bermain di sebelah kiri perkongsian pertahanan tengah. Namun ia juga mahir bermain sebagai bek kiri, sangat mirip dengan Marcos Rojo.


Beberapa laporan media muncul dua minggu lalu bahawa Manchester United ingin menandatangani pemain berusia 21 tahun itu dari Lens. Man Utd dikhabarkan telah menambahkannya ke senarai sasaran yang berpotensi untuk jendela perpindahan Januari, menurut laporan dari media Le10 Sport.


Kemudian, hanya dua hari yang lalu, wartawan Adrian Carmona mengeluarkan tweet yang mendakwa bahawa Man Utd bersedia untuk membuka perbincangan dengan pemain muda itu. Tetapi kepindahannya ke Dreams Theatre bergantung pada apakah club dapat menurunkan Marcos Rojo.


Beberapa saat yang lalu Carmona juga telah mem-post sebuah tweet sekali lagi, dengan mendakwa bahawa Manchester United akhirnya membuka rundingan dengan RC Lens.  Rundingan dilaporkan mengenai kemungkinan menandatangani Facundo Medina sebelum jendela ditutup pada akhir bulan. Namun, belum ada tawaran rasmi untuk pemain.


Man United Juga dikaitkan dengan Yusur Demir

Manchester United diduga mensasar pemain muda Rapid Vienna, Yusur Demir. Menurut laporan dari media Defensa Central  Man Utd telah mengadakan perbincangan dengan staff/agent Yusur Demir di tengah-tengah minat dari kelab gergasi Spain, Real Madrid. Vienna dilaporkan mahukan 10 juta euro untuk anak muda itu.


Solskjaer Dihadapkan Kepada Dilema akan Transfers

Solskjaer Pengurus Manchester United dilaporkan sedang menghadapi dilema perpindahan dengan seorang pemain tidak mahu meninggalkan kelab.


Ole Gunnar Solskjaer selaku pengurus Manchester United mungkin sedang merasakan tekanan jendela transfers Januari. Terlebih banyak penyokong Man United yang menegaskan bahawa kelab perlu membeli pemain pertahanan. Hal itu untuk mengekalkan kedudukan teratas mereka saat ini di Liga Perdana. Tetapi Nampaknya Ole harus melakukan yang terbaik dengan pemain yang sedang  dimilikinya dan Pengurus dari Norway itu, kini sedang menghadapi dilema transfers yang lain.


Odion Ighalo dengan cepat memenangi hati setiap peminat Man Man Utd ketika dia masuk kelab saat  dipinjam Januari lalu. Kelab dengan kemenangan liga sebanyak 20 kali itu sangat memerlukan penyerang kerana kehilangan hasrat untuk mendatangkan pemai Dortmund, Haaland. Pemain International dari Nigeria mempunyai kesan yang diinginkan dan Man Utd melanjutkan pinjamannya dari Musim Panas hingga 31 Januari 2021.


Tarikh akhir pinjaman Odion Ighalo sejenak lagi akan tiba dan Solskjaer mengatakan bahawa pinjaman tidak akan dilanjutkan. Namun Odion Ighalo berminat untuk melanjutkan transfers pinjamannya agar dapat memberi tekanan kepada ketua-ketua kelab memandangkan kurangnya serangan mereka. Kecederaan pada pemain skuad utama Man Utd, memaksa Kelab turun ke pasaran pinjaman Januari lalu, hierarki kelab akan sedar untuk menghadapi isu yang sama. Sekiranya penyerang berusia 31 tahun itu tidak dapat menjamin masa depan di Old Trafford, dia mungkin akan berlabuh ke Liga MLS, US.