Transfers Man Utd Terkini : Harapan Upamecano ke United Kandas ?

Apakah Man United pada musim ini dapat mendapat pemain bertahan dari RB Leipzeig secara mudah?. Namun beberapa Kelab Gergasi telah ikut bergabung.

RB Leipzig Bersedia Menjual Upamecano Sasaran Man Utd

Transfers Man Utd Terkini : Harapan Upamecano ke United Kandas


RB Leipzig telah mencetuskan desas-desus setelah bercakap mengenai penjualan 'pemain terbaik.'


Pada jendela perpindahan musim panas, pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer menolak cadangan bahawa pasukannya memerlukan bala bantuan di posisi bek tengah. Walaupun ada kaitan dengan RB Leipzig Dayot Upamecano, kelab itu menutup jendela selama 70 hari dengan kapten Harry Maguire dan pasangannya Victor Lindelof.


Duo bek tengah Man Utd telah menerima pelbagai kritikan setelah banyak kesalahan pertahanan musim ini. Ramai peminat meminta Solskjaer untuk mendesak pemain pertahanan di jendela Januari untuk memanfaatkan kedudukan kedua pasukan dalam liga.


RB Leipzig sebelumnya menolak desas-desus mengenai keluarnya Upamecano. Namun Ketua Pegawai Eksekutif kelab Jerman Oliver Mintzlaff sekali lagi meletakkan prospek utama dalam perhatian. Ketika berbicara dengan SportBild, dia mengatakan bahawa mereka akan "menjual pemain berprestasi tinggi lagi jika ia masuk akal dari segi kewangan." Kelab-kelab terkemuka Eropah sekarang akan berjaga-jaga. Tetapi ketua Man Utd Ed Woodward pasti akan menunggu hingga musim panas sebelum membuat tawaran serius untuk pemain Perancis Antarabangsa 22 tahun.


Bayern Munich, Liverpool, Barcelona dan Madrid semuanya berminat

Apakah Man United pada musim ini dapat mendapat pemain bertahan dari RB Leipzeig secara mudah?. Namun beberapa Kelab Gergasi telah ikut bergabung pada perlumbaan menandatangai Upamecano.

Chelsea dan Liverpool dilaporkan bergabung dengan Manchester United dalam perlumbaan untuk menandatangani Dayot Upamecano.


United telah banyak dikaitkan dengan bek tengah Leipzig RB ketika mereka ingin menambah kecepatan pertahanan mereka, tetapi laporan sekarang mendakwa beberapa kelab lain berminat dengan pemain Perancis itu.


Menurut laporan dari media Daily Mail, Liverpool dan Chelsea sama-sama ingin mengaktifkan klausa pelepasan Upamecano yang bernilai £ 40 juta.


RB Leipzig bertekad untuk mempertahankan Upamecano bulan ini, walaupun berpeluang mendapatkan harga yang lebih tinggi mendekati nilai pasarnya. Meninggalkan pergerakan musim panas menjadi prospek yang lebih baik bagi pelamarnya.


Arsenal telah mengadakan perbincangan sebelumnya untuk menandatangani Upamecano. Yang juga menjadi subjek minat Manchester United dan dipantau oleh Liverpool di tengah-tengah krisis pusat mereka saat ini.


Dua gergasi dari Spain yaitu Real Madrid dan Barcelona adalah penyokong bersama saingan Bundesliga Leipzig, Bayern Munich.