Moises Caicedo Sudah Sangat Dekat untuk Bergabung dengan Man Utd

Moises Caicedo hampir bergabung dengan Man Utd, yang disahkan oleh sejumlah media terpercaya termasuk Renato Paiva. Pengurus Independiente mendatang.

Moises Caicedo Sudah Sangat Dekat untuk Bergabung dengan Man Utd

Moises Caicedo Sudah Sangat Dekat untuk Bergabung dengan Man Utd
Moises Caicedo Sudah Sangat Dekat untuk Bergabung dengan Man Utd


Petunjuk besar telah dijatuhkan bahawa Moises Caicedo sedang dalam perbincangan dengan Man Utd.


Moises Caicedo hampir bergabung dengan Man Utd, yang disahkan oleh sejumlah media terpercaya yang termasuk Renato Paiva. Pengurus yang akan segera menjadi ketua jurulatih Independiente del Valle.


Man Utd banyak dikaitkan dengan perpindahan pemain antarabangsa Ekuador Moises Caicedo dalam beberapa minggu terakhir. Tetapi hampir setiap hari tampaknya ada perkembangan baru untuk kisah transfer.


Wartawan Sky Sports Fabrizio Romano mendakwa semalam bahawa beberapa hari ke depan akan menjadi penting. Dalam menentukan sama ada pemain tengah itu akan menandatangani atau tidak untuk pasukan Ole Gunnar Solskjaer. Tetapi laporan terbaru dari Manchester Evening News mendakwa bahawa perbincangan telah terhenti antara kedua-dua kelab seperti sekarang Pasukan Ecuador mencari £ 10 juta untuk pemain mereka berbanding 6 juta £ asal.


Independiente del Valle mencari klausa penjualan 20 peratus dalam kontrak pemain sekiranya mereka membiarkannya pergi. Yang merupakan jumlah yang sangat besar sekiranya Caicedo melakukannya dengan sangat baik di masa depan dan meninggalkan kelab untuk bayaran yang besar.


Namun, seseorang masih mengharapkan kesepakatan itu selesai pada minggu-minggu mendatang. Tentu sebelum penutupan jendela perpindahan Januari, dan menurut pengurus Independiente yang akan menjadi calon. Dia mendakwa bahawa anak muda itu sedang berbincang dengan yang tidak disebutkan namanya Kelab Liga Perdana.


Caicedo akan menjadi pembelian lain di bawah dasar perpindahan baru Man Utd yang menandatangani remaja ke pasukan pertama.  Dan bukannya kebanyakan pemain berusia antara 23-28 tahun seperti yang telah mereka lakukan sejak Ole Gunnar Solskjaer mengambil alih dua tahun lalu. Kelab ini telah membawa rakan Amerika Selatan Facundo Pellistri musim ini, tetapi menandatangani Amad Diallo Traore untuk ikut dengannya.


Terdapat perkembangan baru yang menarik dalam perbincangan Man Utd untuk menandatangani pemain tengah Moises Caicedo dari Independiente del Valle. Nampaknya telah menghentikan perjanjian itu.


Terdapat perkembangan baru yang menarik dalam perbincangan Man Utd untuk menandatangani pemain tengah Moises Caicedo dari Independiente del Valle, menurut Manchester Evening News.


Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, Man Utd sangat terkait dengan perpindahan pemain muda yang menjanjikan dan perbincangan masih berlangsung antara kedua-dua kelab. Minggu lalu, guru pindahan Fabrizio Romano tweet mengatakan bahawa beberapa hari akan datang akan memutuskan sama ada Man Utd akhirnya menandatangani Ecuador.


Sepatutnya belum ada yang diselesaikan, tetapi bayaran perpindahan seharusnya telah meningkat dari £ 6 juta menjadi £ 10 juta pada hari ini, yang masih kelihatan seperti sedikit sekiranya pemain berubah menjadi baik di masa depan seperti yang dia harapkan , walaupun ia lebih dari jangkaan kelab untuk membayar pemain.


Caicedo akan menjadi pembelian lain di bawah dasar perpindahan baru Man Utd yang menandatangani remaja ke pasukan pertama dan bukannya kebanyakan pemain berusia antara 23-28 tahun. Seperti yang telah mereka lakukan sejak Ole Gunnar Solskjaer mengambil alih dua tahun lalu. Kelab ini telah membawa rakan Facundo Pellistri dari Amerika Selatan musim ini, tetapi menandatangani Amad Diallo Traore untuk ikut dengannya.


Walau bagaimanapun, perkembangan baru telah dilaporkan dalam perjanjian untuk menandatangani Caicedo yang nampaknya telah menghentikan perjanjian tersebut. Menurut Manchester Evening News. Independiente del Valle sekarang ingin menambahkan klausa jual 20 peratus ke dalam kontrak pemain dengan Man Utd yang bermaksud bahawa jika Setan Merah menjualnya di masa depan, kelab Ecuador akan menerima 20 peratus daripada yuran .