Man Utd lwn Watford : Third Round of The FA Cup

Man Utd berhadapan dengan Watford malam ini di pusingan ketiga Piala FA. Peluang yang sempurna untuk Ole Gunnar Solskjaer merotasi pemain.

Man Utd lwn Watford -  pusingan ketiga Piala FA

Man Utd lwn Watford -  pusingan ketiga Piala FA
Man Utd lwn Watford -  pusingan ketiga Piala FA


Man Utd berhadapan dengan Watford malam ini di pusingan ketiga Piala FA. Peluang yang sempurna untuk Ole Gunnar Solskjaer merotasi dan merehatkan beberapa pemain permulaan biasa yang kelihatan agak berkaki pada pertengahan minggu.


Man Utd akan berusaha untuk kembali mendapatkan kemenangan ketika mereka menyambut Watford ke Old Trafford pada pusingan ketiga Piala FA.


Pasukan Ole Gunnar Solskjaer tersingkir dari Piala Carabao pada pertengahan minggu oleh Manchester City. Bounce back dalam pertandingan boleh mewakili peluang terbaik mereka untuk tahun ini.


Watford telah tewas dalam sembilan perlawanan tandang terakhir menentang Manchester United. Tidak pernah menang dalam 13 perjalanan terakhir mereka sejak menang 2-1 dalam pertandingan Piala Liga pada Oktober 1978.


Dari segi berita pasukan awal, Jesse Lingard bersedia untuk membuat penampilan yang jarang berlaku. Sementara Odion Ighalo dapat membuat penampilan terakhirnya untuk kelab menjelang perjanjian pinjamannya berakhir pada akhir bulan ini. Donny van de Beek juga bersedia untuk permulaan yang jarang berlaku.


Watford, yang baru-baru ini diturunkan dari Liga Perdana pada musim panas, akan menjadi ujian yang sukar bagi Manchester United. Kerana mereka kini berada di tangga keenam di bawah kendali pengurus baru mereka, Xisco Munoz.


Ramalan Line Up

Ramalan Line Up Man Utd lwn Watford Fa Cup
Ramalan Line Up Man Utd vs Watford - FA CUP


Berita Kecederaan


Tiga yang tidak hadir untuk Man Utd ialah Edinson Cavani, Phil Jones dan Marcos Rojo. Cavani memasuki permainan terakhir penggantungan tiga perlawanannya sementara Phil Jones dan Rojo mengalami kecederaan untuk masa depan yang tidak dijangka.


Facundo Pellistri juga dilaporkan akan absen dalam permainan, setelah diberi kesempatan untuk melakukan debut di pasukan pertamanya. Tetapi pemain muda itu sekarang telah terbukti positif untuk COVID-19, menurut sumber yang dapat dipercaya.


Watford, sebaliknya, tidak akan mempunyai segelintir pemain untuk lawatan mereka ke Old Trafford. Isaac Success, Domingos Quina, Stipe Perica, dan Christian Kabasele dijangka akan mengalami kecederaan, sementara peminjam Man Utd, James Garner tidak akan dapat bermain menentang kelab induknya, jadi juga akan ditinggalkan.


Perlawanan Terakhir


Kali terakhir kedua pasukan ini berhadapan dengan kemenangan 3-0 pada bulan Februari di mana Bruno Fernandes menjaringkan gol pertamanya untuk kelab.


Namun, Hornets juga berjaya memperoleh kemenangan 2-0 menentang pasukan Ole Gunnar Solskjaer tahun lalu. Di mana David De Gea melolong dan penalti Troy Deeney sudah cukup untuk memisahkan kedua-dua pasukan.