Sudah Berjumpa Sir Alex, Jude Bellingham : Bergabung dengan Dortmund adalah Keputusan yang Tepat

Manchester United Malaysia News - Bellingham berkata hampir masuk ke Manchester United tapi bergabung dengan dortmund adalah keputusan yang tepat.

 

Sudah Berjumpa Sir Alex  Jude Bellingham Bergabung dengan Dortmund adalah Keputusan yang Tepat
Sudah Berjumpa Sir Alex saat Musim Panas, Jude Bellingham : Bergabung dengan Dortmund adalah Keputusan yang Tepat

Jude Bellingham yang hebat dari Borussia Dortmund telah hampir memasuki Manchester United di jendela perpindahan musim panas.

Jude Bellingham yang hebat dari Borussia Dortmund telah hampir memasuki Manchester United di jendela perpindahan musim panas, dalam wawancara baru-baru ini dengan The Telegraph.

Sensasi remaja baru-baru ini membuat debut Liga Juara-Juara untuk kelab barunya dan menjadi orang Inggeris termuda yang pernah membuat debut dalam pertandingan ini.

Manchester United hampir menandatangani pemain berusia 17 tahun itu pada musim panas dan telah mengadakan perbincangan dengannya selama beberapa bulan sebelum perpindahannya, sehingga dia memutuskan untuk masuk untuk kelab Jerman, Borussia Dortmund di jendela perpindahan musim panas.

United bahkan berusaha menjemput Bellingham dan ayahnya ke Carrington untuk bertemu dengan Sir Alex Ferguson tahun lalu untuk mencuba dan memikatnya untuk pindah ke Old Trafford dari Birmingham City.

Prospek menarik meningkat melalui kedudukan di kelab masa kecilnya dan dalam satu musim dia sudah bergabung dengan pasukan teratas, dengan Manchester United sekali lagi kehilangan tandatangan pemain muda yang berkualiti seperti yang mereka lakukan dengan Erling Haaland, yang kemudiannya juga pindah ke Borussia Dortmund.

Dalam wawancara baru-baru ini dengan media The Telegraph, Bellingham berkata mengenai hampir masuk ke Manchester United dan bagaimana dia merasakan bahawa dia memilih keputusan yang tepat (Via The Express).

“Anda tahu, Man United mempunyai skuad yang hebat tetapi keputusan saya tidak ada kaitan dengan Man United.

"Saya begitu fokus dan gembira dengan minat dari Dortmund sehingga ini menjadi pilihan pertama saya. Bagi saya, ia adalah Borussia Dortmund dan hanya itu.

"Apabila anda menjumpai tempat yang paling baik, anda tidak mengendahkan segala yang lain, anda tahu maksud saya?"

Sekiranya Bellingham mengikuti jejak Jadon Sancho, dan berkembang di Jerman, maka kita harus percaya bahawa dia memang membuat pilihan yang tepat untuk dirinya sendiri dalam skema besar dengan tidak bergabung dengan Manchester United.