Manchester United : Update Kecederaan pada Luke Shaw, Marcus Rashford dan Victor Lindelof

Penjadualan perlawanan yang tidak kemas memberi kecederaan Luke Shaw, Marcus Rashford dan Victor Lindelof
Update Kecederaan pada Luke Shaw Marcus Rashford dan Victor Lindelof
Update Kecederaan pada Luke Shaw, Marcus Rashford dan Victor Lindelof


Luke Shaw mengalami kecederaan hamstring dalam kemenangan di Everton dan Man Utd telah mengesahkan berapa lama dia akan keluar


Manchester United dijangka tanpa Luke Shaw selama sebulan setelah imbasan menunjukkan sejauh mana kecederaan hamstring yang diambilnya ketika menang di Everton.


Pemain bek kiri Bruno Fernandes untuk gol penyamaan United di Goodison Park tetapi ketinggalan dari aksi pertengahan babak kedua dan kini akan diketepikan sehingga Disember.


Shaw dijangka akan ketinggalan dalam pertandingan Liga Perdana Inggeris menentang West Brom, Southampton dan West Ham, serta pertembungan Liga Champions dengan Istanbul Basaksehir, Paris Saint-Germain dan RB Leipzig ketika dia pulih dari kemunduran.


Pemain berusia 25 tahun itu telah memulakan kesemua tujuh perlawanan United antara rehat antarabangsa Oktober dan November dan jadual yang sengit, serta perubahan cepat dari kekalahan di Istanbul Rabu lalu dengan mengalahkan Everton pada hari Sabtu makan siang, mungkin telah memainkan peranan dalam kecederaan otot yang lain dialami pada musim yang dikuasai oleh masalah seperti itu.

 yang mendakwa bahawa ia  pemain.

Bercakap selepas kemenangan United di Merseyside, Solskjaer mengkritik penjadual yang telah memberikan United sedikit jeda antara komitmen Eropah mereka dan kembali ke aksi domestik.


"Kami diatur untuk gagal," kata Solskjaer. "Saya sudah katakan kepada anda sebelumnya, saya ingin membicarakan masa permulaan. Mereka mengatur agar anak-anak gagal. Kami telah membuat Luke Shaw cedera hari ini kerana kami sudah ke Turki, kami sudah banyak bermain musim ini, kami telah ke Turki pada hari Rabu malam, kembali pada hari Khamis pagi dan kami bermain pada hari Sabtu pada waktu makan tengah hari, ini adalah kekacauan mutlak.


"Saya tidak dapat memuji anak lelaki untuk watak yang mereka tunjukkan. Anak lelaki itu layak mendapat lebih baik daripada dibuang ke sini untuk gagal."


Kecederaan Shaw dapat membuka pintu pada tarikh akhir menandakan Alex Telles, yang tidak bermain sejak kemenangan United menentang Paris Saint-Germain telah diketepikan kerana ujian COVID-19 positif. Telles bertugas antarabangsa dengan Brazil minggu ini.


Marcus Rashford mengalami kecederaan bahu di Goodison Park sementara Victor Lindelof telah menangani aduan belakang yang berterusan sepanjang musim ini.


Kedua-duanya masih bersedia untuk menjalin hubungan dengan negara-negara mereka akhir minggu ini, walaupun Rashford akan dinilai lagi sebelum keputusan akhir tentang apakah dia menuju ke St George's Park pada hari Khamis pagi.


Lindelof juga hanya menjalin hubungan dengan Sweden akhir minggu ini. Orang Sweden pergi ke Denmark untuk perlawanan persahabatan esok tetapi pemain Liga Perdana tidak memainkan peranan dalam perlawanan itu kerana sekatan perjalanan baru dari Denmark, jadi Lindelof akan terus ke Stockholm untuk bergabung dengan rakan sepasukan antarabangsa pada hari Khamis. via (MEN)