Manchester United Telah Diberi Peluang Pengarah Bola Sepak Baru

Ed Woodward dan Glazers lambat bergerak untuk melantik pengarah bola sepak Manchester United untuk menyokong Ole Gunnar Solskjaer.
Manchester United Telah Diberi Peluang Pengarah Bola Sepak Baru
Manchester United Telah Diberi Peluang Pengarah Bola Sepak BaruEd Woodward dan Glazers lambat bergerak untuk melantik pengarah bola sepak Man Utd untuk menyokong Ole Gunnar Solskjaer.

Ini adalah masalah yang diinginkan oleh banyak orang di Manchester United untuk pergi, tetapi ia tidak akan berlaku.

Sebenarnya, pelik bahawa peminat United masih bercakap tentang siapa yang harus menjadi pengarah bola sepak perdana, pengarah teknikal, atau apa sahaja yang anda mahu namakannya. Terutama ketika 2021 sekarang bersembunyi di cakrawala, menjanjikan tahun yang pasti akan menawarkan lebih banyak harapan dan positif daripada tahun 2020, dalam segala hal yang mungkin. United berjanji akan mencentang kotak 'kepala bola sepak' (seperti yang dinamakan Ed Woodward) pada tahun 2019.

Dan tidak seolah-olah United telah menikmati kejayaan berterusan dalam tempoh ini di mana mereka telah menangguhkan kedudukan. Tidak juga di lapangan dan juga di pasaran perpindahan.

Terdapat hampir sebanyak hits: penyudah di tempat keenam, penamat di tempat ketiga, Bruno Fernandes, Jadon Sancho, dianggap sebagai gerakan untuk anak muda Amad Diallo dan Facundo Pellistri tetapi juga pukulan troli terakhir untuk Odion Ighalo dan Edinson Cavani. Sama seperti keputusan di bawah Ole Gunnar Solskjaer tidak konsisten, pengambil keputusan perpindahan juga tidak begitu mementingkan irama mereka.

Oleh itu, anda pasti menyangka bahawa komen terbaru dari pengarah bola sepak Ajax, Marc Overmars akan menusuk telinga hierarki United. Ramai peminat akan berharap mereka tetap ada.

Pemain berusia 49 tahun itu telah menjalin kerjasama dinamik di kelab Belanda, dengan bekas penjaga gol United, Edwin van der Sar. Bersama-sama, mereka telah menghubungkan lapangan dengan ruang dewan dengan kejayaan yang besar, walaupun Overmars kini telah menyarankan masa mereka akan habis.

"Semasa saya dilantik dalam pekerjaan ini di Ajax, saya tahu saya hanya mahu tinggal maksimum tiga atau empat tahun," katanya. "Saya telah berada di sini selama lapan musim!

"Bagi saya - tetapi sama halnya dengan Edwin - sudah pasti kami tidak akan meneruskannya di sini sehingga kami berusia 60 tahun.

“Pekerjaan di Ajax ini memerlukan banyak tenaga. Seluruh Belanda sentiasa menyokong saya dan mempunyai pendapat mengenai kami. Pekerjaan itu juga membawa banyak perkara hebat. Edwin dan saya bangga kerana kami telah membawa Ajax kembali ke tempat yang sepatutnya di Eropah. "

Mereka juga harus bangga. Ajax telah menjadi iri dunia bola sepak selama beberapa dekad, sejak munculnya Johan Cruyff sebagai bakat hebat dan lebih jauh lagi dari itu. Dan kedua-duanya telah membantu mengembalikan reputasi itu.


"Kami mempunyai ikatan istimewa. Yang terbaik ialah kami menikmati tahun 1990-an yang hebat sebagai pemain bersama, "kata Overmars mengenai kerjasamanya dengan Van der Sar, Ketua Pegawai Eksekutif Ajax.

"Pada masa itu anda tidak menyedari betapa istimewa itu. Kini, 25 tahun kemudian, kita telah mencapai perkara yang sama di peringkat pengurusan yang kita capai sebagai pemain.

"Kami mempunyai satu cita-cita bersama - kami mahu Ajax mara ke final Eropah. Yang mana tidak penting. Kami berjaya melakukannya pada tahun 2017, dan sekarang kami mahukan lebih banyak. Kami mahu memenangi Liga Juara-Juara atau Liga Europa. "

Banyak yang disebut oleh Overmars final Eropah juga merupakan kali terakhir United mara ke final pameran UEFA. Lebih memalukan bagi United bahawa Ajax telah mara ke separuh akhir Liga Juara-Juara sejak itu, satu tahap yang tidak dicapai oleh kelab Old Trafford sejak Sir Alex Ferguson. Mereka terus menerus menumbuk berat badan mereka. Bersatu tidak.

Melantik Overmars, mantan lawan Arsenal Ferguson, mungkin kelihatan sebagai anathema bagi banyak peminat United. Dan mungkin ada yang mendakwa Van der Sar tidak mempunyai pengarah kelayakan bola sepak yang sebenarnya, dengan pengalamannya lebih berpusat di bilik dewan daripada soal bola sepak yang murni. Tetapi akan menjadi gila jika mencadangkan dua pemain Belanda yang terkenal tidak dapat memperbaiki struktur di United.

Van der Sar, pahlawan penalti kemenangan Liga Juara-Juara 2008, mengingatkan peminat kelasnya United dengan surat terbuka kepada penyokong di MEN ketika Donny van de Beek berpindah ke Manchester pada bulan September. Dia tetap sangat popular dan, lebih-lebih lagi, dia dan Overmars adalah cookie pintar.

United telah kekurangan orang pintar di jendela perpindahan dalam beberapa tahun kebelakangan dan oleh itu mereka dipermalukan oleh Borussia Dortmund pada musim panas di atas Sancho. Mereka tidak boleh mengabaikan peluang terbaru ini untuk memperbaharui diri dan menawarkan tahap sokongan yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk pengurus. Solskjaer, Woodward, Glazers, peminat, pemain; semua orang akan menjadi lebih baik.