Manchester United Berkeinginan Datangkan Center-Back Hebat

Manchester United seharusnya memasuki perlumbaan untuk menandatangani bek tengah dari Braga bernama David Carmo, menurut ESPN.
Manchester United Berkeinginan Datangkan Center-Back Hebat
Manchester United Berkeinginan Datangkan Center-Back Hebat Manchester United seharusnya memasuki perlumbaan untuk menandatangani bek tengah dari Braga bernama David Carmo, menurut ESPN.

Carmo adalah pemain pertahanan Portugal yang bermain untuk Braga dalam kedudukan teratas. Dia kagum dengan Braga musim ini kerana memiliki beberapa permainan luar biasa di belakang mereka walaupun baru berusia 21 tahun.

Manchester United telah berjuang besar-besaran dalam pertahanan musim ini, setelah kebobolan 14 gol dalam hanya 7 perlawanan sejauh ini di Liga Perdana, rata-rata tepat 2 gol melawan setiap permainan, catatan mengerikan untuk sebuah pasukan yang berpotensi memiliki harapan untuk berjuang untuk puncak empat.

Ole Gunnar Solskjaer seharusnya berminat untuk menandatangani David Carmo kerana dia adalah bek tengah yang mampu bermain di sebelah kiri pasangan tengah-tengah kerana dia berkaki kiri.

Prospek muda sangat tinggi dan berdiri di 6'5 "dan telah menjadi pemain biasa untuk Braga pada tahun kalendar yang lalu, serta bermain untuk pasukan bawah umur Portugal, memenangi Kejuaraan Eropah Bawah 19 tahun pada tahun 2018.

Pemain muda itu juga disebut-sebut akan pindah ke Itali, dengan kelab seperti Roma dan Fiorentina berminat dengan bek tengah, jadi jika Manchester United mempunyai pemandangan di Carmo, mereka perlu bertindak pantas untuk mendapatkan tandatangannya.

Carmo membuat debut pada awal tahun ini dalam kemenangan tandang melawan Porto, di mana dia memberikan sepakan penalti sebaik sahaja masuk pada separuh masa. Walau apa pun, dia jelas memiliki potensi besar dan menjadi andalan dalam pasukan Portugal bermula sebelas sejak itu, membuat 23 penampilan lebih jauh sejak debutnya.

Walau bagaimanapun, ESPN Rob Dawson juga melaporkan bahawa kesepakatan untuk pemain berusia 21 tahun itu akan bergantung pada apakah Manchester United dapat menurunkan Phil Jones atau Marcos Rojo pada musim panas atau tidak sejak mereka ditinggalkan dari skuad Liga Juara-Juara UEFA musim ini. via (TUS)