Jude Bellingham Berikan Sebab Mengapa Ia Menolak Perpindahan ke Manchester United

Jude Bellingham mengakui dia tidak pernah serius mempertimbangkan untuk bergabung dengan Manchester United di jendela perpindahan musim panas
Jude Bellingham Berikan Sebab Mengapa Ia Menolak Perpindahan ke Manchester United
Jude Bellingham Berikan Sebab Mengapa Ia Menolak Perpindahan ke Manchester United


Man Utd menyasarkan perpindahan untuk Jude Bellingham di jendela perpindahan musim panas tetapi dia bergabung dengan Borussia Dortmund sebagai gantinya. Jude Bellingham mengakui dia tidak pernah serius mempertimbangkan untuk bergabung dengan Manchester United di jendela perpindahan musim panas kerana dia sangat ingin bergabung dengan Borussia Dortmund.

United berminat untuk bergerak untuk pemain berusia 17 tahun itu awal tahun ini tetapi ketinggalan tandatangannya ketika memilih untuk berpindah dari Birmingham City ke Bundesliga.

Bellingham telah mengadakan lawatan ke tempat latihan United pada bulan Mac di mana dia dipercayai telah bertemu dengan naib ketua eksekutif Ed Woodward dan ketua pengembangan korporat Matt Judge.

Namun di sebalik usaha terbaik United, Bellingham memilih untuk pindah ke Jerman.

"Baiklah, anda tahu, Man United mempunyai skuad yang hebat tetapi keputusan saya tidak ada kaitan dengan Man United," kata Bellingham kepada The Telegraph. "Saya sangat fokus dan gembira dengan minat dari Dortmund sehingga ini menjadi pilihan pertama saya. Bagi saya, ia adalah Borussia Dortmund dan hanya itu. Apabila anda menjumpai di tempat yang paling sesuai, anda tidak mengendahkan segala yang lain, anda tahu maksud saya? "

Bellingham bergabung dengan rakan perpindahan United Sancho di Dortmund dan mengatakan dia ingin meniru kejayaannya di kelab Jerman.

Dia menambah: "Saya tidak benar-benar bercakap dengan Jadon. Saya semacam bercakap dengannya melalui orang lain. Saya akan menyebut sesuatu dan mereka akan berkata," Jadon berfikir sama tentang ini atau itu. "

"Saya telah mengatakan sebelum ini betapa besar contoh Jadon untuk seseorang yang berbahasa Inggeris dan seusia saya. Kita semua berusaha untuk bermain tetapi, secara khusus, kita berusaha untuk membuat langkah seterusnya ke elit Eropah. Saya fikir Jadon telah melakukannya dengan sempurna dan dia adalah faktor besar dalam melihat perjalanannya. Mudah-mudahan, saya dapat menggambarkannya."

via (MEN)