Swoop deal Adama Traore Shock Transfer dari Manchester United ?

Manchester United nampaknya mesti berfikir dua kali sebelum mencuba mendatangkan Adama Traore.
Swoop deal Adama Traore Shock Transfer dari Manchester United
Swoop deal Adama Traore Shock Transfer dari Manchester United


Sudah menjadi rahasia umum semasa Manchester United berburu pemain sayap kanan baru di musim panas kemarin. Ole Gunnar Solskjaer memerlukan pemain sayap kanan baru untuk membuat lini serang mereka semakin tajam.

Ada beberapa winger top yang digunakan dengan MU sepanjang musim panas kemarin. Salah satunya adalah Adama Traore yang membela Wolverhampton.

Manchester United nampaknya mesti berfikir dua kali sebelum mencuba mendatangkan Adama Traore. Kerana Wolverhampton selaku pemilik sang winger diberitahu mematok harga yang sangat mahal untuk sang winger.

Ada beberapa winger top yang digunakan dengan MU sepanjang musim panas kemarin. Salah satunya adalah Adama Traore yang membela Wolverhampton.

Setan Merah akan mencuba mendatangkan sang pemain sayap di bulan Januari nanti. Namun Calciomercato mengklaim setiap Setan Merah bakal merogoh kocek cukup dalam kerana Wolverhampton akan mematok harga yang sangat tinggi untuk sang pemain sayap.

MU bukan satu-satunya masa yang mengincar perkhidmatan Traore. Raksasa Spanyol, Barcelona diberitahu juga peminat merekrut sang pemain sayap.

Berdasarkan laporan tersebut, pihak Wolverhampton sebenarnya enggan untuk menjual Traore.Mereka memikir winger sudah menjadi salah satu pemain krusial mereka dalam dua musim lalu. Ia memberikan perhatian yang besar dari sisi sayap menyerang Wolves.Namun pihak Wolves diberitahu siap berkompromi jika ada tawaran yang tepat masuk untuk sang winger.

Menurut laporan itu, Wolverhampton sudah mematikan pemindahan mahar untuk Traore.Mereka kabarnya menginginkan bayaran sebanyak 90 juta pound untuk sang pemain sayap. Kerana mereka pelajar pemain 24 tahun itu akan menjadi salah satu pemain terbaik di dunia. Serigala dikabarkan tidak mau menerima tawaran di bawah angka itu, maka MU mesti siap merogoh kocek cukup dalam untuk sang pemain sayap. (Calciomercato)

#MUFC #GGMU #MUNRBL