Manager Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer memberi masukan untuk Paul Pogba

Ole Gunnar Solskjaer telah menyatakan bahawa dia terlalu terburu-buru dalam memulakan Paul Pogba.

Manager Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer memberi masukan untuk Paul Pogba
Manager Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer memberi masukan untuk Paul Pogba


Ole Gunnar Solskjaer telah menyatakan bahawa dia terlalu terburu-buru dalam memulakan Paul Pogba setelah pemain tengah Manchester United pulih dari coronavirus. Pogba, 27, diuji positif untuk COVID-19 pada akhir Ogos dan tidak memulakan latihan sehingga sembilan hari sebelum pembukaan Liga Perdana Inggeris menentang Crystal Palace pada 19 September.

Solskjaer memulakan Pogba dalam perlawanan liga berikut menentang Brighton dan Tottenham tetapi tahap prestasi pemain Perancis itu suram dan Pogba digugurkan untuk kemenangan minggu lalu di Newcastle. Pogba bermula di bangku simpanan untuk kemenangan ke atas Paris Saint-Germain dan seri dengan Chelsea tetapi membantu kemenangan Marcus Rashford pada pertengahan minggu dan cemerlang dari bangku simpanan pada hari Sabtu.

"Apabila anda mempunyai pemain yang bagus, ini adalah cabaran yang bagus dan keputusan yang harus dibuat apabila anda mempunyai pemain yang bagus di bangku simpanan yang boleh memberi kesan dan permainan," kata Solskjaer. "Saya rasa Paul, ketiga-tiga perlawanan minggu ini, dia benar-benar datang dan memberikan kesan yang sangat positif.

"Dia keluar untuk sementara waktu dengan coronavirus musim panas ini, jadi dia semakin baik dan mungkin lebih baik bentuknya. Mungkin aku tidak adil baginya memulainya sejak awal beberapa permainan pertama tetapi dia akan datang dan dia hebat ketika dia datang pada ". Pogba dapat kembali ke United XI untuk lawatan RB Leipzig di Liga Juara-Juara pada hari Rabu, tetapi masih perlu dilihat apakah Solskjaer akan mengingatkan pemain musim panas yang akan menandatangani Donny van de Beek.

Van de Beek, 23, adalah satu-satunya pemain tengah United yang belum bermula di liga atau Eropah musim ini dan sama sekali tidak digunakan menentang Chelsea.

United menandatangani Van de Beek dari Ajax dengan bayaran naik menjadi £ 40 juta dan pemain Belanda itu menjaringkan gol ketika debutnya menentang Crystal Palace, memenangi sudut yang membawa kepada penambahan penalti masa menentang Brighton dan memainkan peranan penting dalam kemenangan Bruno Fernandes selepas Newcastle. via (MEN)