Paul Pogba mendesak untuk meninggalkan Manchester United

Paul Pogba telah didesak untuk meninggalkan Manchester United oleh bekas bintang Old Trafford, Paul Ince.

Paul Pogba mendesak untuk meninggalkan Manchester United
Paul Pogba mendesak untuk meninggalkan Manchester United


Paul Pogba telah didesak untuk meninggalkan Manchester United oleh bekas bintang Old Trafford, Paul Ince. Pogba harus kembali mencari tempat di bangku simpanan sekali lagi dalam seri tanpa gol Sabtu dengan Chelsea di Old Trafford. Pemain tengah Perancis itu dibawa masuk beberapa saat sebelum tamat waktu - tetapi ia adalah permainan ketiga yang menjadi antara pemain gantian.


Pogba juga kehilangan tempat dalam kesebelasan utama Ole Gunnar Solskjaer dalam kemenangan kumpulan Liga Juara-Juara di Paris Saint-Germain dan kemenangan Liga Perdana di Newcastle United. United memperpanjang kontrak pemenang Piala Dunia hingga 2022 awal bulan ini tetapi spekulasi telah meneruskan masa depannya di kelab.


Dia telah banyak dikaitkan dengan Real Madrid, dengan pemain itu sendiri mengakui itu akan menjadi langkah "impian".

Kini anak muda United, Ince telah menyatakan pendapatnya mengenai situasi Pogba, menunjukkan bahawa mungkin sudah waktunya untuk terus maju. "Paul Pogba harus berada di lapangan, ini (Chelsea) adalah permainan besar dan besar", katanya kepada beIN Sports.


"Agar dia duduk di bangku simpanan dan menonton, tanpa rasa hormat, (Scott) McTominay dan Fred bermain dalam posisinya, saya akan berkata: 'Saya mesti melakukan sesuatu yang salah sekiranya saya tidak dapat masuk ke dalam pasukan ini'.


"Saya tahu dia mengalami kecederaan dan dia mungkin berusaha membawanya sedikit kemudian, tetapi saya rasa sudah waktunya untuk terus maju. Dia keluar dalam dua minggu terakhir dan mengatakan dia ingin bergabung dengan Real Madrid.


"Saya rasa persembahannya sejak dia berada di sini tidak konsisten. Paul Pogba adalah pemain bertaraf dunia dan ketika dia pindah ke Old Trafford saya berfikir: 'Hebat'.


"Tetapi semua yang dia lakukan adalah masalah. Para peminat menentangnya dan sekarang Bruno Fernandes telah masuk dan menunjukkan apa yang perlu anda lakukan untuk menjadi pemain Man United.


"Dia tampil secara konsisten dan Paul Pogba belum melakukan itu dan itulah sebabnya dia berada di bangku simpanan."